00:18
Найбільше пацієнтів Німеччина прийняла з України

Перша леді України Олена Зеленська разом із міністеркою економічного співробітництва та розвитку ФРН Свеньєю Шульце медуніверситет імені О. О. Богомольця та обговорила перспективи двосторонньої співпраці у форматі міжнародного медичного партнерства. Про це перша леді повідомила.

"Німеччина – лідер із медичної евакуації українців. Ця країна прийняла вже 1155 пацієнтів, зокрема 833 військових і 38 дітей. Ще 365 українських дітей, які мають онкологічні захворювання, також проліковано у ФРН", - розповіла Зеленська.

Дружина Президента України та міністерка економічного співробітництва і розвитку ФРН також обговорили подальші кроки з поглиблення медичного партнерства між країнами.

Зеленська відзначила, що в межах такого партнерства однією з клінік, із якою налагоджує фахове побратимство Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, є клініка "Шаріте" в Берліні.

"Я відвідала "Шаріте" на початку цього року. Була вражена і комплексним підходом до лікування, і ресурсами, і розумною організацією. Бо мало мати ресурси – треба вміти ними скористатися. Для наших медиків це унікальна можливість отримати найкращі світові знання та досвід із перших рук. І, маючи їх, змінити українську медицину: привезти інновації до свого університету, своїх клінік, поширити на всю країну", - розповіла дружина Президента.

Перша леді також відзначила підписані під час другого Міжнародного саміту регіонів та міст угоди про міжнародне медичне партнерство: між Чернігівською обласною дитячою лікарнею та університетськими лікарнями Грайфсвальда та Ростоку (Німеччина).

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 522 | Добавил: adminA | Теги: Пацієнт, україна, Німеччина, берлін, шаріте | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close