12:03
Нові настрої українців щодо вступу до ЄС та НАТО показало опитування

Опитування українців демонструють високі показники підтримки вступу країни до Європейського союзу та НАТО. У лютому 2023 року 87% підтримують євроінтеграцію, 86% - вступ до НАТО. Вищими ці показники були лише у березні 2022 року на тлі безпрецедентного нападу росії на Україну. Про це повідомляє Соціологічна група "Рейтинг".

Соціологи вважають, що українці бачать перемогу не тільки в звільненні територій і знищенні ворога на полі бою, а і в тому, що з реальною євроатлантичною інтеграцією країна отримає діючі гарантії безпеки.

Після рекордного росту показника по цим питанням на початку березня (до 76%), відбувається падіння наприкінці березня (до 68%), яке було пов'язано з затримками постачання зброї, а більшість (89%) опитаних вважали, що з міжнародної допомоги Україні найбільше потрібно закриття неба.

З літа, на тлі активної міжнародної військової підтримки, українці демонструють рекордні показники підтримки вступу України до НАТО, які впритул наблизилися до підтримки вступу України до ЄС.

$IMAGE2$

"Сьогодні, НАТО для українців - це гарантії військової безпеки. Європейський союз - це цінності і економічна безпека",- зазначають автори дослідження.

Нагадаємо, що нещодавно проведене опитування показало, 98% українців вважають винною політичну владу рф, як причину нападу на нашу країну. 87% респондентів - називають співучасниками воєнних злочинів усіх жителів рф.

74% громадян ЄС схвалюють підтримку України з боку Європейського Союзу після вторгнення росії. У 24 країнах-членах ЄС більшість громадян схвалюють підтримку України, найвищий рівень у Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландах (93%), Португалії (92%) і Данії (92%). Лише в трьох країнах рівень підтримки нижче 50% - Словаччині (49%), Греції (48%) та Болгарії (48%).

Щонайменше третина казахстанців значною мірою перебуває під впливом російської пропаганди та поділяє позицію кремля щодо вторгнення в Україну. Основна частка прихильників росії — це люди віком понад 60 років.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 178 | Добавил: adminA | Теги: НАТО, ЄС, вступ, українці, опитування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close