00:11
Нову монету в східному стилі НБУ присвятив ЗСУ

Національний банк України випустив традиційну пам’ятну монету. Вона виконана у стилі 12-річного східного календаря із символом наступного року – Драконом. Однак присвячена монета Збройним Силам України.

В НБУ зазначили, що 2024-й – це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну. Саме тому монета, виконана у східному стилі і названа "Рік Дракона" міститиме також шеврон Збройних Сил України як символ відваги та сили наших захисників.

На реверсі монети по центру зображено дракона, який є стилізованим символом східного календаря 2024 року. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України. На аверсі по колу зображені 12 символів східного календаря, в центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Дизайн монети створила художниця Марина Куц, скульптор – Володимир Дем’яненко. Придбати її можна з 24 листопада в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 721 | Добавил: adminA | Теги: зсу, монета, НБУ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close