00:11
Нову планету у космосі, на якій може існувати життя, виявили науковці

Астрономи виявили планету LHS 1140 b, яка може бути придатною для життя. Цей потенційно населений водний світ знаходиться на відстані лише 48 світлових років від Землі.

Згідно з дослідженням, опублікованим на сервері препринтів arXiv, космічний телескоп Вебб виявив, що LHS 1140 b може мати атмосферу і великий океан з рідкою водою. Вчені вважають, що температура води в океані може становити близько 20 °C, що створює сприятливі умови для виникнення та підтримки життя.

Планета LHS 1140 b обертається навколо зірки, яка в п’ять разів менша за Сонце і не дуже активна. Це означає, що випромінювання зірки не повинно випарувати атмосферу планети, дозволяючи рідкій воді існувати на поверхні. Вважається, що планета є кам’янистою, зі схожою на земну атмосферою, багатою на азот.

Дослідження також припускають, що планета частково покрита водяним льодом, але з одного боку знаходиться океан. Це пояснюється тим, що LHS 1140 b завжди повернена однією стороною до своєї зірки, де лід розтанув під дією тепла. Діаметр океану може становити близько 4000 км, займаючи значну частину поверхні планети.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Развлечения и отдых | Просмотров: 746 | Добавил: adminA | Теги: життя, LHS 1140 b, планета | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close