10:07
Обмежити використання безпілотних таксі намагаються у Сан-Франциско

Сан-Франциско намагається уповільнити поширення безпілотних таксі після неодноразових інцидентів, коли машини без водіїв зупинялися і простоювали посеред вулиці без важливих причин, затримуючи пасажирів автобусів і заважаючи роботі пожежників.

На цьому тижні представники міської транспортної служби надіслали листи регулятивним органам Каліфорнії з проханням припинити або скоротити плани розширення двох компаній, Cruise та Waymo, які змагаються один до одним за те, щоб першими запропонувати цілодобове обслуговування роботаксі у Сан-Франциско, повідомляє NBC News.

Компанія Cruise, мажоритарним власником якої є General Motors, минулого року отримала дозвіл на використання 30 автомобілів у якості роботаксі в деяких районах Сан-Франциско між 22:00 та 6:00, коли транспортні засоби не мають резервних водіїв. Відтоді компанія отримала дозвіл на тестування безпілотних автомобілів у будь-який час доби, але їй ще потрібен дозвіл Комісії з комунальних послуг Каліфорнії, щоб збільшити години комерційного обслуговування.

На щастя, транспортні засоби від Cruise та Waymo не скоїли смертельних аварій на вулицях Сан-Франциско. Проте компаніям потрібно подолати помилки, як-от один комічний епізод минулого року, коли автомобіль Cruise, в якому нікого не було, повільно намагався втекти від поліцейського.

Окрім того, нещодавно п'ять непрацездатних автомобілів Cruise перекрили вулицю через що міський автобус із 45 пасажирами не зміг проїхати та затримався щонайменше на 13 хвилин. Автономні автомобілі Cruise також заважали активному гасінню пожежі: одного разу пожежникам довелося розбити вікно автомобіля, щоб не дати йому проїхати через їхні пожежні шланги.

Другие интереcные современные новости:

старый дизельный мотор

 

Когда покупается новый автомобиль, приходит время освободить гараж от старого. Это проблема для каждого третьего автовладельца.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 215 | Добавил: adminA | Теги: безпілотне, Сан-Франциско, таксі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close