00:41
Попередньої домовленості про кредит на $2,2 млрд досягли Україна та МВФ

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли попередньої домовленості про розкриття частини чотирирічної позики в розмірі 2,2 мільярда доларів, щоб допомогти покрити бюджет країни. Повідомляє Bloomberg.

Угода про персонал, яка все ще потребує схвалення правлінням МВФ, укладається після завершення четвертого перегляду загального пакета допомоги МВФ вартістю 15,6 мільярда доларів, йдеться у заяві фонду.

"Виконання програми залишається високим, попри виклики війни. Однак ризики високі та зростають, оскільки війна триває і перспективи на решту року залишаються дуже невизначеними", — зазначив у заяві голова місії МВФ в Україні Гевін Грей.

Огляд фонду економіки та фінансового сектору України включав фіскальну політику та реформи, ризики з боку державних підприємств та енергетичного сектору, а також боргове навантаження країни.

Дворічне заморожування виплат боргу в розмірі $21 млрд, узгоджене влітку 2022 року, закінчується 1 серпня.

"Влада досягає прогресу в комерційній реструктуризації зовнішнього боргу на умовах, які відповідають програмі", — сказав Грей.

Співробітники МВФ повідомили інвесторам у квітні, що будь-який перерахунок боргу враховуватиме два сценарії — базовий сценарій, за якого війна з Росією закінчується швидше та економіка відновлюється, і негативний сценарій, який передбачає тривалу війну, яка затягує зростання.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 685 | Добавил: adminA | Теги: україна, кредит, МВФ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close