11:45
Поштову марку "птн пнх!" з графіті Бенксі вводить в обіг "Укрпошта"

На поштовій марці зображено одне з семи графіті Бенксі, які художник створив анонімно в Україні у 2022 році. На графіті, яке зобразив Бенксі на стіні зруйнованого будинку у смт Бородянка Київської області, дзюдоїста відправляють в нокаут. Про це повідомила пресслужба компанії.

фото: АТ "Укрпошта"

За даними "Укрпошти", нова марка є благодійною, а кожен, хто придбає її стане учасником благодійного проєкту. Тираж складатиме 1,5 мільйона примірників або 250 тисяч маркових аркушів.

Номінал марки F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України. Аркуш коштуватиме 180 гривень, з яких 42 гривні будуть благодійним внеском.

Крім марок буде випущено конверт "Перший день", художній конверт, картка та тематичний світшот.

Бенксі — британський андеграундний художник графіті, відомий своєю скандальною репутацією. Ім’я художника залишається невідомим. Є припущення, що ним може бути швейцарський митець Метр де Кассон, або його справжнє ім’я — Роберт або Робін Бенкс.

Завдяки своєму таланту та гострому соціальному баченню, Бенксі став дуже популярним спочатку в Англії, а потім у всьому світі. Попри це, він залишається анонімним і продовжує ховатися від поліції.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 230 | Добавил: adminA | Теги: обіг, марка, Укрпошта, графіті, Бенксі, поштова, ПТН | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close