00:24
Поставки зброї до Туреччини відновила Швеція

швеція туреччина Швеція оголосила про відновлення постачання зброї до Туреччини. Про це повідомляє Sveriges Radio.

Управління Державного контролю за експортом озброєння Швеції відновило видачі дозволів на експорт зброї у третьому кварталі. Проте, які компанії чи продукти отримали дозвіл - не повідомляється.

Так Швеція скасувала заборону, яка діяла з 2019 року. Уряд прийняв відповідне рішення через те, що країна подала заявку на вступ до НАТО. А одна із країн-членів Альянсу, Туреччина, вимагала зняття ембарго.

Швеція та Фінляндія в 2019 році заборонили експорт зброї до Туреччини після її вторгнення в Сирію.

Нагадаємо, делегація міністерства юстиції Швеції протягом 5 і 6 жовтня відвідає Туреччину для обговорення питання екстрадиції тих, кого Анкара вважає злочинцями – це одна з умов розблокування вступу Стокгольма в Північноатлантичний Альянс.

Депутати словацького парламенту у вівторок ратифікували протокол  про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО – таким чином залишились лише дві країни Альянсу, які досі цього не зробили.

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберґ і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілися в понеділок у Брюсселі, де обговорили зокрема повномасштабну війну росії проти України.

Другие интереcные современные новости:

 

 

Сохраняют полный комплект витаминов: Диетолог рассказала о пользе замороженных продуктов.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 257 | Добавил: adminA | Теги: зброя, Туреччина, Швеція | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close