08:06
Принципи підтримки України у протидії агресії рф затвердив уряд Естонії

уряд естонія Уряд Естонії затвердив принципи політики стосовно російської агресії проти України, які полягають у безумовній підтримці нашої держави. Про це повідомляє ERR.

На засіданні, що відбулося в четвер, члени естонського уряду підтвердили, що в умовах ескалації російської агресії важливо затвердити принципи безумовної підтримки України. "Допоки немає підстав припускати, що росія відмовилася від своїх стратегічних цілей у сфері зміни архітектури європейської безпеки та підпорядкування України, Естонія не підтримає передчасні мирні переговори", - заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Позиція Естонії полягає в тому, що попередньою умовою для переговорів, крім поваги до територіальної цілісності та суверенітету України, має стати згода росії на компенсацію заподіяних збитків і проведення незалежного суду над винними у злочинах агресії та воєнних злочинах.

Зазначається, що Естонія також готова взяти на себе ініціативу в підвищенні ціни агресії, міжнародній ізоляції росії, всебічній підтримці України та підкресленні принципу неприпустимості безкарності. "Крім оборони і гуманітарної допомоги, ми безумовно підтримуємо інтеграцію України в НАТО і ЄС", - сказав глава естонського МЗС.

Попри російські погрози ескалації, Естонія разом із країнами-однодумицями переконана в тому, що необхідно продовжувати підвищувати ціну агресії росії, ізолювати її на міжнародному рівні, надавати Україні військову, економічну й політичну підтримку та клопотати про юридичну оцінку злочинів, скоєних агресором.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 248 | Добавил: adminA | Теги: РФ, агресія, україна, Естонія, уряд | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close