00:43
Про безпеку Європи мусять подбати Польща і Німеччина - Туск

Польща та Німеччина мають подбати про безпеку Європи. Ба більше - німецька держава має стати лідером у цьому процесі. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної з німецьким канцлером Олафом Шольцем пресконференції у Варшаві за результатами міжурядових консультацій, повідомив Укрінформ.

"Ми на доброму шляху, щоб говорити про польсько-німецьку дружбу в ці складні часи. Інші країни також чекають на це. Україна, яка воює, та інші європейські країни дивляться на наші відносини з надією, оскільки це може відкрити багато різних цікавих можливостей для усієї Європи", - вважає голова польського уряду.

Посадовець також наголосив на важливості польсько-німецької співпраці.

"Питання безпеки, військова співпраця, співпраця у сфері нелегальної міграції, спільна робота щодо безпечного зовнішнього кордону ЄС - те, чому треба приділити найбільшу увагу”, - зазначив прем'єр-міністр Польщі.

На його думку, Німеччина має стати лідером у питанні безпеки в Європі. Він також підкреслив, що спільний проєкт Польщі і країн Балтії Щит Схід має посилити безпеку європейських кордонів.

Він додав, що Варшава і Берлін є жертвами організованої путіним і лукашенком хвиль нелегальної міграції, оскільки щодня агресивні люди атакують польський кордон, а головною ціллю нелегальних мігрантів є Німеччина.

Польща і Німеччина співпрацюватимуть щодо створення "європейського повітряного щита", що гарантуватиме безпечне небо над Європою, резюмував Туск.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: PR, реклама и маркетинг | Просмотров: 795 | Добавил: adminA | Теги: Європа, Німеччина, Польща, безпека | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close