18:33
Про нову ймовірну пандемію попередила ВООЗ

Світу необхідно готуватися до нової можливої пандемії. Суспільство може уразити пташиний грип, що передається від людини до людини. Про це заявив епідеміолог Всесвітньої організації охорони здоров’я Річард Пібоді.

За його словами, наразі експерти вивчають генетичну послідовність вірусів для їх відстеження, а також для розробки вакцин, які будуть доступні за необхідності.

"Є страх, що пташиний грип набуде здатності стабільно поширюватися від людини до людини і може спричинити нову пандемію. Ми повинні підготуватися до цього", — вважає Пібоді.

Вчений також розповів, що два-три роки тому зафіксували спалах пташиного грипу, який зруйнував мільйони дикої та птиці по всьому світу. Відтак, особлива загроза вірусу — для сільських районів та домогосподарств, у яких є домашні птахи.

Що таке пташиний грип і чи небезпечний він для людей?

Пташиний або курячий грип — це вірус, який часто призводить до смерті заражених птахів. Його збудник переносять дикі перелітні птахи. Деякі зі штамів пташиного грипу можуть вражати не лише птахів, але й свиней чи людей.

Свійські птахи можуть бути інфіковані вірусом пташиного грипу через безпосередні контакти з інфікованими водоплавними чи іншими птахами, або через контакт із поверхнею (земля, глина чи клітки), або з матеріалами (вода або корм), що були заражені вірусом.

Другие интереcные современные новости:

город на марсе маска

 

Гендиректор компании SpaceX Илон Маск заявил, что у него есть планы по строительству на Марсе города, который полностью будет независим от планеты Земля.

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 214 | Добавил: adminA | Теги: ВООЗ, пандемія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close