10:43
Проросійський очільник МЗС Угорщини зробив нову антиукраїнську заяву

сіярто Відомий своєю проросійською позицією глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що потрібно припинити постачати Україні зброю та шукати "діалогу з москвою", зазначивши, нібито санкції ЄС "не діють". Про це повідомляє Die Welt з посиланням на промову Сійярто на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Стразбурзі.

У своїй заяві Сійярто сказав, нібито війна росії проти України не стосується європейців, тому вони не повинні платити за неї "високу ціну", а якщо Захід не припинить постачання зброї Києву, то війна продовжуватиметься довше.

Він додав, що Європа "все глибше і глибше входить у небезпечну спіраль", оскільки на його думку "чим більше зброї поставляється Україні, тим довше продовжуватиметься війна".

При цьому угорський міністр не сказав жодного слова про те, що саме росія розпочала війну проти України і що через її дії в Україні гинуть тисячі людей. Сійярто вважає, нібито "ескалація війни" найбільше загрожує угорцям, бо вона має спільний кордон з Україною.

Крім того, він обурився тим, що представників угорської меншини в Україні також мобілізують і "багато хто гине на війні".

"Говорю тут від імені нації, представники якої помирають на цій війні", - заявив Сійярто.

Сійярто визнав, що бачення Угорщини того, як досягти миру та як закінчити війну в Україні - не популярне в ЄС. При цьому він наголосив, що в національних інтересах Угорщини "встановити мир у сусідній країні якнайшвидше" через переговори.

Угорський уряд на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном відомий своєю проросійською позицією.

В Угорщини було вдосталь часу, щоб визначитися – вона на боці Альянсу чи росії. Якщо прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан буде шантажувати НАТО, то країну слід виключити з організації, сказав польський експерт, колишній командувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак.

Другие интереcные современные новости:

старый дизельный мотор

 

Когда покупается новый автомобиль, приходит время освободить гараж от старого. Это проблема для каждого третьего автовладельца.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 192 | Добавил: abel | Теги: Угорщина, сіярто | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close