11:07
Рекорд з жовтня 2023 року: НБУ за тиждень продав рекордний обсяг валюти

Національний банк за тиждень з 27 листопада по 1 грудня на міжбанківському валютному ринку продав 739,5 млн доларів і купив 1,6 млн доларів. Про це свідчать дані НБУ.

Згідно з даними валютних інтервенцій Нацбанк за тиждень продав на міжбанківському валютному ринку 739,5 млн доларів, що на 217,4 млн доларів більше ніж тижнем раніше, коли обсяг продажу з резервів становив 522,1 млрд дол.

При цьому регулятор купив 1,6 млн доларів, а тижнем раніше – 0,68 млн.

2 жовтня Національний банк оголосив про перехід від режиму фіксованого курсу. Починаючи з 3 жовтня офіційний курс долара почав змінюватися – вперше з липня 2022-ого.

Новий режим в НБУ називають "керованою курсовою гнучкістю". Перехід до неї є одним з кроків у напрямку повної валютної лібералізації та повернення до довоєнного режиму роботи валютного ринку.

Відповідно, НБУ більше не буде встановлювати значення курсу долара директивно. Починаючи з 3 жовтня курс долара змінюється відповідно до ситуації на валютному ринку.

Загалом від початку року Нацбанк продав вже 25,548 млрд доларів, а купив – 214,66 млн доларів.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 997 | Добавил: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close