17:36
Shell американська влада дозволила почати буріння в Арктиці

Американська влада дала попередній дозвіл компанії Shell, що працює в Мексиканській затоці, почати буріння нафти і газу в Чукотському морі, пише The New York Times. Роботи можуть початися вже влітку 2015 року. Передбачається, що між територіями Камчатки і Аляски будуть розміщені дві бурові платформи, які зможуть видобувати щонайменше 400 тисяч барелів на добу, передає NEWSru.com.

Видання називає рішення Білого дому "важливою перемогою для Shell і всієї нафтової промисловості". В уряді США заявили, що уважно вивчили можливості нафтових розробок у Чукотському морі і оцінили значущість екологічних ресурсів регіону. Вся діяльність у відкритому морі буде регулюватися відповідно до стандартів безпеки, зазначили в уряді.

Shell домагалася дозволу на буріння кілька років. Проти компанії активно виступали екологи, які просили Вашингтон не допустити нафтову компанію в Арктику. Вони вважають, що можливі нафтові розливи в цьому регіоні можуть мати величезні руйнівні наслідки. Експерти звертали увагу адміністрації президента США Барака Обами, що Чукотське море є одним з найнебезпечніших у світі місць для буріння.

Влітку 2012 року Shell отримувала дозвіл на роботи на арктичному шельфі, але тоді дві бурові установки сіли на мілину і їх довелося відбуксирувати в безпечне місце. Врешті американське міністерство природних ресурсів розкритикувало керівництво компанії, вказавши, що воно не зуміло впоратися з головними питаннями безпеки.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 1153 | Добавил: adminA | Теги: американська влада, буріння в Арктиці, shell | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close