00:33
Тимчасового прем'єра для спостереження за виборами обрали у Пакистані

У суботу, 12 серпня, прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф і лідер опозиції Раджа Ріаз домовилися призначити сенатора Анваар-уль-Хака Какара тимчасовим прем'єр-міністром для спостереження за виборами. Про це інформує Reuters.

Зазначається, що Какар, маловідомий політик з південно-західної провінції Белуджистан, сформує склад кабінету міністрів і очолить уряд, який керуватиме ядерною державою в умовах економічної та політичної кризи до обрання нового уряду.

"Прем'єр-міністр (Шаріф, - ред.) і лідер опозиції спільно підписали рекомендацію, яку буде надіслано президенту для затвердження", - повідомляють в офісі прем'єр-міністра.

Пакистанське видання Geo News повідомило, що президент Аріф Алві схвалив призначення Какара.

Так, згідно з конституцією Пакистану, нейтральний тимчасовий уряд здійснює нагляд за національними виборами, які мають відбутися протягом 90 днів після розпуску нижньої палати парламенту, що в цьому випадку означає початок листопада.

Цього разу вибір тимчасового прем'єр-міністра набув особливого значення, оскільки кандидат матиме додаткові повноваження для прийняття політичних рішень з економічних питань, на тлі побоювань, що вибори можуть бути відкладені на шість місяців

Виборча комісія має окреслити нові межі для сотень федеральних і провінційних виборчих округів та на основі цього призначити дату виборів.

У Reuters додали, що Какар обіймає посаду в Сенаті Пакистану протягом шестирічного терміну з 2018 року. Його багата на корисні копалини провінція Белуджистан є найбільшою в Пакистані за площею, але найменшою за чисельністю населення, і протягом десятиліть була розсадником жорстокого націоналістичного повстанського руху.

Какар зареєстрований у Сенаті як незалежний політик, але місцеві ЗМІ повідомляють, що він є членом партії Авамі, яка вважається близькою до потужної армії країни.

Нагадаємо, що 9 травня колишнього прем'єр-міністра Пакистану Імрана Хана заарештували біля Верховного суду в столиці країни Ісламабаді.

Згодом, 5 серпня суд у Пакистані визнав колишнього прем’єр-міністра Імрана Хана винним у корупції. Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 146 | Добавил: adminA | Теги: прем'єр, Пакистан, спостереження, вибори | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close