10:20
Три балістичні ракети малої дальності запустила КНДР

кндр запуск ракета Північна Корея вранці у суботу, 31 грудня, здійснила запуск трьох балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря. Про це повідомляє південнокорейське інформагентство "Ренхап" з посиланням на заяву Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

За даними агентства "Ренхап", запуски були зроблені з провінції КНДР Хванхе, розташованої на південь від столиці Пхеньяну. Ракети пролетіли близько 350 кілометрів, після чого впали в море, повідомили Південна Корея та міноборони Японії.

Рада безпеки ООН своєю резолюцією заборонила Пхеньяну здійснювати запуски балістичних ракет будь-якої дальності. Такі ракети, залежно від типу, здатні нести ядерні заряди.

Тим часом останнім часом КНДР неодноразово проводила запуски балістичних ракет, порушуючи цю резолюцію. За даними "Ренхап", у 2022 році кількість таких запусків склала 70, вісім з них стосується міжконтинентальних балістичних ракет.

Запуск 31 грудня відбувся через день після того, як міністерство оборони Південної Кореї оголосило про успішне випробування твердопаливної ракети-носія.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї пуск ракет 31 грудня назвали "серйозною провокацією, що підриває мир та стабільність на Корейському півострові, а також у міжнародному співтоваристві".

Тим часом США заявили, що запуски не становили безпосередньої загрози громадянам США, їх території чи союзникам.

КНДР має одну з найчисельніших армій в світі. При цьому Пхеньян продовжує нарощувати її міць, розвиваючи ракетно-ядерну програму.

Другие интереcные современные новости:

 

Украинские предприниматели, занимающиеся обслуживанием и ремонтом автомобилей, в первую очередь преследуют цель привлечения новой клиентуры.

Новость из рубрики: Бизнес и производство |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 193 | Добавил: adminA | Теги: запуск, Ракета, КНДР | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close