00:25
У розробці авто Toyota почала використовувати штучний інтелект. ВІДЕО

Компанія Toyota почала використовувати штучний інтелект у розробці автомобілів. Особливу версію генеративного штучного інтелекту представив дослідницький інститут Toyota (TRI).

Алгоритм сприймає текстові запити та генерує на їх основі зображення, які можна коригувати, "годуючи" штучний інтелект ескізами та інженерними обмеженнями. Розробка стане підмогою для художників та прискорить створення дизайну, але до складніших завдань машинний розум не підпустять.

Дизайнери можуть формулювати текстовий запит за аналогією з популярними нейромережами. Наприклад, можна додати описи зовнішності, такі як "гладкий", "сучасний" і "схожий позашляховик". Також штучний інтелект може враховувати габаритні характеристики, такі як дорожній просвіт та місткість салону, і навіть оптимізувати аеродинаміку, видаючи одразу кілька результатів.

Зі складними інженерними завданнями, які потрібно вирішувати при проектуванні автомобілів, штучний інтелект поки що впоратися не зможе. Однак його "творча сила" цілком здатна надихнути художників та розширити їхні можливості завдяки швидкості генерації варіантів, вірять у Toyota.

 

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 1174 | Добавил: adminA | Теги: авто, Toyota, ші | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close