00:18
У стародавньому місті Прусіас-ад-Гіпій знайдено статую Аполлона

статуя аполлон Статую, що зображує Аполлона, бога, пов'язаного з вогнем, світлом, сонцем і реальністю в грецькій міфології, було знайдено під час розкопок у древньому місті Пруссіас-ад-Гіпій у провінції Дюздже на північному заході Туреччини.

Згідно з заявою муніципалітету Дюздже, групи розкопок та археологи продовжують свої дослідження у стародавньому місті, розташованому в районі Конуралп, з дозволу Головного управління культурних цінностей та музеїв. Під час їхньої останньої роботи, зосередженої на площі перед сценою стародавнього театру в Пруссіас-ад-Гіпії, вони виявили кілька історичних статуй. Серед статуй вирізняється своєю неушкодженістю та, що зображує Аполлона. Після відкриття експерти зв'язалися із Стамбульським археологічним музеєм для відновлення скульптур.

Стародавнє місто Прусіас-ад-Гіпій у більш ранні періоди було відоме як «Гіпій» та «Кієрос». Він був захоплений Прусієм І з Віфінії, і жителі Віфінії назвали місто на честь свого царя.

статуя аполлон

Однак пізніше Віфінія збанкрутувала через багатий спосіб життя її громадян. Жителі Вифінії заповідали царство римлянам, що започаткувало латинському впливу на місто. Місто вже було багате з погляду архітектури, але більше процвітало при римлянах. Він став відомий як Prusias ad Hypium.

Потім місто перейшло до рук візантійців та османів відповідно. За правління Османа він був переданий Конуралп-бею, одному з перших турецьких полководців, що брали участь у створенні імперії, Османом Газі, засновником імперії. Так район міста отримав свою нинішню назву Конуралп.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 294 | Добавил: adminA | Теги: Аполлон, статуя, прусіас-ад-гіпій | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close