00:30
Унікальні знімки хмар Юпітера та його супутника Іо показали вчені

знімки хмари юпітер супутник іо Космічний апарат NASA Юнона зробив ще один повний обхід Юпітера і зробив знімки супутника Іо зблизька. Як повідомляє Forbes, нові дані, відправлені на Землю, включають зображення вулканічного супутника планети-гіганта, зроблених з відстані приблизно 86 000 кілометрів.

Знімки зробила камера JunoCam, яка знаходиться на борту космічного корабля NASA Юнона. Він був запущений у 2011 році, а досяг Юпітера у 2016 році. За цей час апарат уже облетів планету 43 рази, роблячи унікальні фото.

Крім цього, було зібрано гравітаційні дані, на основі яких вчені склали карту ядра Юпітера. У ньому виявили багато важкого матеріалу, що стало несподіванкою для дослідників. Це свідчить про те, що планета-гігант могла поглинути будівельні блоки Сонячної системи планетизималі, що сприяло її росту.

Понад 60 000 знімків, зроблених космічним апаратом, використовуються цивільними вченими у проекті Jovian Vortex Hunter. Його очолюють дослідники з університету Міннесота за підтримки NASA. Зображення допомагають їм більше дізнатися про атмосферу планети-гіганта.

Астрофізикам допомагають ентузіасти. Вони класифікують тисячі знімків, які зробив апарат Юнона, використовуючи лише веб-браузер. Дослідницька група, зокрема, ідентифікує атмосферні вихори – атмосфера Юпітера складається з гелію та водню, але в ній багато хмар різних розмірів та форм.

Як розповідає Раманакумар Санкар із Міннесотського університету, отриманих зображень так багато, що команді вчених знадобилося б кілька років для їхнього вивчення. Тому їм була потрібна допомога зацікавлених ентузіастів, які допоможуть визначити, де знаходяться вихори і як вони з’являються.

Інформація, яку нададуть цивільні вчені, використовуватиметься не лише для вивчення планети-гіганта. З її допомогою можна буде написати комп’ютерний алгоритм, завдяки якому прискориться визначення особливостей атмосфери Юпітера.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 348 | Добавил: adminA | Теги: супутник іо, юпітер, знімки, хмари | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close