10:41
В Бурятії лісові пожежі: площа загоряння досягла річного рекорду

Станом на ранок 26 травня в лісах Бурятії зареєстровано 28 пожеж на території близько 32 тис. гектарів. Порівняно з минулою добою, збільшення площі загорянь становило п'ять тис. га.

Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС.ру з посиланням на прес-службу Республіканського агентства лісового господарства.

«Пожежі зареєстровано в 10 районах республіки. Складна ситуація зберігається в Єравнінському районі. Там зафіксовано 10 вогнищ на загальній площі близько 15 тис. га. На території Улан-Уденського військового лісництва в Заіграєвському районі є вогнище на загальній площі близько 3,5 тис. га», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим за минулу добу було ліквідовано 14 вогнищ на площі 5,5 тис. га.

Зараз вогонь гасять 1,5 тис. осіб, у тому числі парашутисти-пожежники. Залучено 164 пожежні машини, близько 70 одиниць важкої техніки.

У боротьбі з вогнем лісникам і рятувальникам допомагають військові. За інформацією прес-служби Східного військового округу, за минулу добу для моніторингу пожежонебезпечної ситуації залучали гелікоптер Мі-8АМТШ. У результаті було виявлено осередок загоряння за 12 км від селища Онохой. Для його локалізації залучали 110 військовослужбовців, а також 9 одиниць техніки.

Крім того, було виконано 4 польоти літака для гасіння пожеж у районі населених пунктів Заіграєво та Онохой: два повітряні судна скинули на місця загорянь близько 170 тонн води.

З початку пожежонебезпечного сезону в Бурятії зареєстровано 598 вогнищ на загальній площі понад 77 тис. га. В регіоні продовжує діяти режим НС, введений 15 квітня.
Причиною виникнення загорянь стало необережне поводження з вогнем місцевим населенням.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1106 | Добавил: adminA | Теги: лісові пожежі, Бурятії, річного рекорду, площа загоряння | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close