15:57
В Китаї помічена унікальна панда-альбінос. ВІДЕО

Перша і єдина у світі панда-альбінос нарешті пройшла повз польову камеру, у горах Китаю на початку цього року. Вперше цю панду зустріли 2019 року.

На щастя, ця унікальна істота, здається, росте щасливою та здоровою в національному природному заповіднику Волонг, охоронюваному регіоні в провінції Сичуань, де проживає приблизно 150 великих панд ( Ailuropoda melanoleuca ). Але тільки цей, як відомо, білий.

Відома особина є носієм рідкісної генетичної мутації, яка перетворює звичайне чорно-біле хутро цього виду в рівномірний блідо-кремовий колір.

Кадри панди-альбіноса, зроблені в лютому 2023 року. (Національний природний заповідник Волонг)

Схоже, що це тварина-альбінос , яка є носієм мутації, яка перешкоджає виробленню пігменту в шкірі, очах і волоссі, але існує ймовірність, що цей генетичний стан також може призвести до фізичних вад або захворювань.

Минуло чотири роки відтоді, як польові камери вперше зафіксували китайську панду-альбіноса, але досі немає жодних ознак того, що п’яти- або шестирічна дитина хоч якось хвора.

Попри те, що це чорна вівця спільноти панд, вона, здається, чудово підходить. На відеозйомці з лютого, нещодавно опублікованій державним мовником Китаю, було показано, як біла панда спілкується з матір’ю-пандою та її приблизно дворічним дитинчам, коли вони сидять у дуплі дерева.

"Наприкінці лютого дорослі дикі панди в Волонг перебувають у сезоні тічки (спарювання), під час якого самки панди з дитинчатами можуть бути дуже агресивними, коли доросла панда наближається або вторгається", — інженер Вей Жунпін з Китайського природоохоронного та дослідницького центру. для великих панд сказав China Daily .

"Ця самка панди була надзвичайно спокійною і поводилася не так, як очікувалося. Однією з можливостей є те, що вона є матір’ю повністю білої панди".


Кадри панди-альбіноса граються з чорно-білою пандою. (Національний природний заповідник Волонг/Сіньхуа)

Польові камери в заповіднику дикої природи зафіксували більше десятка подальших взаємодій між пандою-альбіносом та іншими пандами в регіоні.

Як повідомляє South China Morning Post, є навіть відео білої панди, яка грається з чорно-білим однолітком.

Стать панди-альбіноса ще не визначено, але дослідники кажуть, що тепер вона майже розміром із дорослу особину та має ознаки статевої зрілості.

Щоб дізнатися більше про цю істоту, дослідники сподіваються відзняти більше її кадрів і, можливо, виловити частину її ДНК.

Якщо панда все-таки розмножиться з іншою особою свого виду, експерти не впевнені, чи буде її генетична особливість успадкована чи ні.

 

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 183 | Добавил: adminA | Теги: панда-альбінос, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close