00:07
Від заборони імпорту українського зерна відмовилася Молдова

Республіка Молдова наразі не має намірів запроваджувати обмеження на імпорт зернових та олійних культур з України.

"Введення обмежень на імпорт нічого не вирішило б. Це не призвело б ні до підвищення відпускних цін для молдавських фермерів, ні до зниження собівартості. Це рішення дало б нульовий результат", — поділився міністр сільського господарства Р М Володимир Боля.

За його словами, навпаки, Україна ввела б обмеження на ввезення молдавської продукції, «і тоді багато чого було б втрачено». Міністр розповів, що обсяг імпорту агропродукції з України є незначним: загалом імпортували близько 177 тонн пшениці та 4 тис. тонн насіння соняшника.

Володимир Боля також прокоментував можливу заборону транзиту зерна з України через Молдову. Він зазначив, що влада Кишинева не розглядає такого кроку.

"Транзит не впливає на нас негативно. Завдяки транзиту "Залізниця Молдови" змогла реабілітуватися, підприємство виплатило зарплату і навіть підвищило її", — пояснив урядовець.

Однак, за його словами, проблема виникає з автомобільними вантажними перевезеннями, оскільки створюються черги на митниці в бік Румунії.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 199 | Добавил: adminA | Теги: зерно, Молдова, імпорт, Українське | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close