00:14
Видаляти результати пошуку, які містять особисті дані, дозволить Google

Google Google випускає інструмент, який спрощує видалення результатів пошуку, що містять вашу адресу, номер телефону або іншу особисту інформацію. Про це повідомив авторитетний ресурс 9to5Google. Google вперше представив функцію "Результати про вас" на I/O 2022 у травні, описавши її як спосіб "допомогти вам легко контролювати, чи можна знайти вашу особисту інформацію в результатах пошуку".

Якщо ви бачите результат із номером телефону, домашньою адресою чи електронною поштою, ви можете натиснути меню з трьома крапками у верхньому правому куті. Це відкриває звичайну панель "Про цей результат", але тепер вона містить нову опцію "Видалити результат" у нижній частині екрана. У діалоговому вікні зазначено, що якщо результат містить одну з цих трьох речей, "ми можемо розглянути ваш запит швидше".

Потім ви можете відстежувати запит у новому пункті меню в додатку Google під назвою "Результати про вас", доступному, торкнувшись свого профілю користувача у верхньому правому куті. Потім ви можете контролювати хід виконання запитів за допомогою фільтрів "Усі запити", "Виконується" та "Схвалено".

На цій же сторінці також можна зробити новий запит із кроком "Чому ви хочете видалити цей результат". Серед варіантів: "Він показує мою особисту контактну інформацію", "Він показує мій контакт із наміром завдати мені шкоди", "Він показує іншу особисту інформацію", "Він містить незаконну інформацію" та "Вона застаріла". Однак раніше Google заявляв, що не всі запити можуть бути задоволені:

"Важливо зазначити, що коли ми отримуємо запити на видалення, ми оцінюємо весь вміст на веб-сторінці, щоб переконатися, що ми не обмежуємо доступність іншої широко корисної інформації, наприклад у статтях новин. І, звісно, ​​видалення контактної інформації з Пошуку Google не видаляє її з Інтернету, тому ви можете зв’язатися безпосередньо з хостинговим сайтом, якщо вам зручно це зробити".

Нова функція поки що доступна лише для обмеженої кількості користувачів у США та Європі, зазначає 9to5Google. Тим часом ви можете видалити іншу особисту інформацію або вміст doxxing із Пошуку Google за допомогою запиту на видалення.

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 295 | Добавил: adminA | Теги: Google, видалення, результат, пошук, дані, особисті | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close