13:31
Виставлять на приватизацію ще один морський порт України

Фонд державного майна готує до приватизації морський торговельний порт Білгород-Дністровський. Про це повідомила пресслужба ФДМ.

"Під час робочої поїздки в Одеському регіоні перевірив поточний стан справ Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Вже скоро ФДМ оголосить про початок процесу його приватизації", – написав перший заступник голови ФДМ Дмитро Клименков.

За даними ФДМ, з 1 квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт використовується як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах.

З травня підприємство розпочало відвантаження зернових, перевалку залізорудних котунів та перевантаження металопродукції. За шість місяців роботи після відновлення діяльності обробка вантажів у порту зросла у 100 разів у порівнянні з 2021 роком.

Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману та займає 59 гектарів під основну виробничу територію, також до комплексу входить інфраструктура портового пункту Бугаз (5 гектар), що знаходиться на території селища Затока. Порт був заснований у 1971 році. Під навантаження має дев'ять причалів завдовжки 1099 метрів.

Нагадаємо, у січні морський торговельний порт Усть-Дунайськ на Одещині продали на аукціоні за 201 млн гривень. Це був перший випадок приватизації морського порту в Україні.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 225 | Добавил: adminA | Теги: приватизація, Порт, україна, Морський | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close