00:25
Візит на Близький Схід здійснює Блінкен, щоб зупинити бойові дії в Газі

Державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок прибув з візитом на Близький Схід з метою домогтися припинення вогню в Газі. З такою ініціативою минулого місяця виступив президент Сполучених Штатів Джо Байден. Повідомляє Reuters

Виступаючи після зустрічі з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі в Каїрі під час першої зупинки свого візиту, Блінкен сказав, що терористичне угруповання ХАМАС є єдиною стороною, яка ще не погодилася на пропозицію Байдена про припинення вогню, яку, за словами Вашингтона, Ізраїль вже прийняв.

"Моє послання до урядів у всьому регіоні, до людей в усьому регіоні: якщо ви хочете припинення вогню, натисніть на ХАМАС, щоб він погодився", – сказав Блінкен журналістам перед відльотом з Єгипту до Ізраїлю, де він мав зустрітися з прем'єром Біньяміном Нетаньягу.

Наразі Ізраїль продовжує наступальні операції в центральній і південній частинах Гази. За словами очільника уряду Єврейської держави, Ізраїль прагне до повної перемоги.

"У чому полягає основна суперечка? Це вимога ХАМАС, щоб ми взяли на себе зобов'язання припинити війну, не досягнувши наших цілей щодо ліквідації ХАМАС. Я не готовий до цього", – зазначив Нетаньягу.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 644 | Добавил: adminA | Теги: газа, близький схід, візит, Блінкен | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close