00:13
З будівництвом атомних енергоблоків допоможе Україні компанія Hyundai

Українське підприємство "Енергоатом" та південнокорейська компанія Hyundai домовилися про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків на атомних електростанціях України. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

 

Будівництво атомних блоків та локалізація виробництва обладнання: Україна та Республіка Корея домовилися про співпрацюМіністерство енергетики України

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, ці домовленості важливі у процесі будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, зокрема за технологією АР1000. Нові енергоблоки на ХАЕС дозволять замістити потужності тимчасово окупованої росіянами Запорізької АЕС.

Документом також передбачається, що корейські партнери сприятимуть локалізації виробництва в Україні. Крім того, Південна Корея планує збільшувати підтримку української енергетики через міжнародні організації.

"Важливо, що разом із корейською стороною ми підписуємо цей меморандум під час війни й, не чекаючи її завершення, рухаємося вперед. Впевнений, що спільно збудуємо в Україні енергетику, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам", — наголосив Галущенко.

Меморандум про співпрацю між компаніями був розроблений відповідно до домовленостей, досягнутих під час Всесвітньої ядерної виставки в Парижі наприкінці листопада 2023 року.
Будівництво атомних енергоблоків в Україні

З моменту здобуття незалежності Україна побудувала три нові атомні реактори: по одному на Запорізькій, Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Наразі три АЕС на підконтрольній Україні території забезпечують близько 55% потреб країни в електроенергії. Саме тому Київ має намір розширити цей сектор, щоб компенсувати тимчасову втрату Запорізької АЕС, найбільшої атомної станції у Європі.

На початку року міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна цьогоріч планує розпочати будівництво 4 ядерних реакторів на Хмельницькій АЕС, аби компенсувати втрачені потужності через тимчасову окупацію Запорізької АЕС. Згодом уряд схвалив законопроєкт про зведення двох із чотирьох нових блоків на ХАЕС.

За словами міністра, після запуску чотирьох нових енергоблоків Хмельницька атомна електростанція повинна стати найбільшою і найпотужнішою в Європі.

Пізніше виконувач обов’язків голови «Енергоатому» Петро Котін повідомив, що додаткові два енергоблоки коштом компанії планують звести на Південноукраїнській АЕС.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 471 | Добавил: adminA | Теги: україна, будівництво, hyundai, енергоблок, Атомний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close