00:01
Документ про підтримку українських учнів підписала Словаччина

Україну відвідав міністр освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки Даніель Бутора. Під час зустрічі МОН України і Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словаччини домовилися про підтримку українських учнів.

На зустрічі сторони обговорили поглиблення співпраці у сфері освіти й підписали додаток до Програми співробітництва. Зокрема, щодо підтримки навчання українських дітей і учнів, інтегрованих у систему формальної освіти Словаччини, з таких предметів, як українська мова та література, історія, культура (онлайн або денна форма).

Словаччина — одна з небагатьох країн, які не вимагають, щоб українські діти відвідували місцеві школи. Проте країна планує запровадити обов'язкове шкільне навчання для іноземців з наступного року. Документ було підписано для м'якого переходу українських дітей до незнайомої системи освіти й залучення українських учителів до викладання в словацьких школах.

Міністр освіти Оксен Лісовий зазначив, що наразі пріоритетом Міністерства є безпека освітнього процесу, відповідь на виклики війни, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та аналіз і продовження реформ загальної середньої освіти, професійної та вищої освіти. Попри це, міністерство розуміє, як важливо забезпечувати освітні потреби словацької національної меншини в України. Тому у Закарпатській області працюють заклади освіти з класами з навчанням словацькою мовою та її вивченням.

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30% її території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. У зв’язку з цим Мінна безпека стане обов’язковим доповненням до шкільного курсу "Здоров’я, безпека та добробут".

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 156 | Добавил: adminA | Теги: україна, Словаччина | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close