00:18
У відставку пішов прем'єр-міністр Словаччини

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер заявив у неділю, що попросив президента звільнити його від посади після того, як відставки міністрів послабили його кабінет. Про це пише Reuters.

Хегер має зустрітися з президентом Зузаною Чапутовою, яка має право призначити нового тимчасово виконуючого обов'язки прем'єр-міністра, згодом у неділю.

Хегер зіштовхнувся із закликами опозиції поступитися місцем адміністрації технократів, яка очолить центральноєвропейську країну до дострокових виборів, які відбудуться у вересні.

"Я вирішив попросити президента позбавити мене повноважень і залишити президентові простір, щоб спробувати разом із технократичним урядом стабільно та мирно привести Словаччину до демократичних парламентських виборів", - сказав він на телевізійній пресконференції.

Правляча коаліція втратила більшість у вересні минулого року, коли лібертаріанська партія SaS пішла з коаліції, а пізніше звинуватила уряд у тому, що він не робить достатньо, щоб допомогти людям із витратами на енергію, які минулого року досягли рекордного рівня в Європі.

Його уряд був повалений внаслідок грудневого вотуму недовіри після того, як коаліція не змогла домовитися про заходи щодо стримування впливу європейської кризи вартості життя.

Як і інші європейські держави, Словаччина надала домогосподарствам та компаніям платежі, щоб пом'якшити вплив високих цін на енергію та інфляцію.

Але суперечності між партіями практично паралізували політику країни, яка з моменту вторгнення росії активно підтримує Україну.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 156 | Добавил: adminA | Теги: відставка, Словаччина, хегер, прем'єр-міністр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close