00:05
Відмовляється від російської зброї на користь чеської В'єтнам

В’єтнам, 80% озброєнь якого має радянське та російське походження, хоче суттєво оновити свій арсенал. Для цього влада країни звернулася до Чехії – колишнього партнера по соціалістичному табору, який тепер є членом НАТО. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, В’єтнам веде переговори з Чехією про поставки літаків, радарів, стрілецької зброї, а також модернізацію бойової техніки. Про це Reuters розповіло джерело у чеському уряді. За його словами, тема безпеки була однією з головних під час нещодавнього візиту прем’єра Чехії Фіали до В’єтнаму. З 15 бізнес-лідерів, що його супроводжували, четверо представляли підприємства ВПК. За підсумками зустрічі Фіали з прем’єром В’єтнаму, останній заявив, що «країни домовилися серйозно активізувати співпрацю у сфері безпеки та оборони».

У 2019 р. В’єтнам замовив у чеського виробника Aero Vodochody 12 легких бойових літаків L-39NG, постачання яких має розпочатися цього року. Обговорюються додаткові закупівлі, а також продаж військових вантажних літаків L 410 NG, повідомив співрозмовник Reuters, який брав участь у переговорах на найвищому рівні.

Збройні контракти зазвичай також включають і наступні сервіс, обслуговування, та постачання запчастин. І тут Чехія повинна замінити росію, оскільки її оборонні компанії навчилися модернізувати радянсько-російську техніку та випускати сумісне з нею нове обладнання. У Ханої компанії Czechoslovak Group та STV Group обговорювали встановлення на радянські танки та бронемашини сучасних систем зв’язку, а також контракти на обслуговування та продаж запчастин.

Як відомо, росія впевнено здає позиції на міжнародному ринку озброєнь, багато в чому через катастрофічні втрати військової техніки в ході війни з Україною. За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, експорт озброєнь із росії у 2018–2022 роках впав на 31%, а її частка на світовому ринку озброєнь скоротилася із 22 до 16%.

Другие интереcные современные новости:


Модель Avensis японского автомобильного концерна Toyota отличается повышенной надежностью, впрочем, как и другая продукция этого производителя.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 213 | Добавил: adminA | Теги: зброя, Росія, В'єтнам, Чехія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close