00:44
Вперше житловий будинок етрусків знайдено на Корсиці

На Корсиці археологи зробили дивовижне відкриття: перша етруська житлова споруда, датована VI-IV століттями до нашої ери.

Його було виявлено біля східного узбережжя острова в рамках будівництва односімейного будинку в муніципалітеті Гізоначча. До цього знаходили тільки етруські гробниці, але не житлові будинки.

Археологи з Французького національного інституту превентивних археологічних досліджень (Inrap) провели розкопки на ділянці площею 605 м² у районі К’юсевія, недалеко від Тірренського моря. Розкопки, які тривали з жовтня до грудня 2023 року, виявили будівлю з гальковим фундаментом, що тягнеться по осі північний захід-південний схід, із внутрішнім простором щонайменше 34 м² і загальною площею будівлі близько 50 м².

Зовні будинку були виявлені сліди стовпів, які, імовірно, використовувалися для дерев’яних або очеретяних конструкцій. Фундаменти стін, складених з гальки різного розміру і пов’язаної мулими відкладеннями, вказують на простий, але ефективний метод будівництва. Археологи знайшли близько 45 кг фрагментів кераміки, головним чином з недекорованих контейнерів для зберігання, що свідчить про заняття між VI і IV століттями до н. е.

Відкриття має значне культурне значення, оскільки надає докази присутності етрусків на Корсиці. Дослідники планують провести додаткові дослідження для більш точного визначення хронології та характеристик цього поселення, а також його ролі в культурних і торговельних взаємодіях у Середземномор’ї.

За двадцять метрів на південь від будівлі було виявлено рів завширшки 1,70 метра і завдовжки 15 метрів, який, можливо, використовували для збору води зі струмка Альзетта або для визначення меж ділянки. Це відкриття є першою у своєму роді знахідкою для острова і дає новий погляд на стародавню етруську культуру на Корсиці.

Другие интереcные современные новости:


Вы зашли на авторынок и ваш взгляд буквально прикипел к гордо красующемуся Subaru. Возможно, что это и есть та самая любовь с первого взгляда и на всю оставшуюся жизнь.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Стройка и ремонт | Просмотров: 542 | Добавил: adminA | Теги: етруски, будинок, Корсика | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close